Áldás vagy átok, ha nő a főnök?
2019. október 21. írta: Profigrammers

Áldás vagy átok, ha nő a főnök?

Jobban bírják a pszichológiai terhelést, rugalmasabbak, megértőbbek, motiváltabbak és lényegesen több az inspirációjuk, a női főnököknek, mint férfitársaiknak. Legalábbis Ausztriában.

A Salzburgi Egyetem legfrissebb felmérésének eredményéről a heute.at számolt be. Ötezer munkavállaló megkérdezése után az derült ki, hogy a vizsgált tizenkilenc területből vagy tulajdonságból tizenhétben egyértelműen jobban teljesítenek a női főnökök.

Photo by bruce mars from Pexels

Többek között kezdeményezőbbek, csapatban jobban dolgoznak, jobban inspirálnak és elfogadóbbak munkatársaikkal szemben, mint a férfiak.

A válaszadók szerint könnyebben elismerik mások teljesítményét és a problémamegoldásban is jobbak. Ráadásul a pszichés nyomást és a munkaterhelést is jobban viselik.

A vizsgálatba több – hagyományosan – férfiasnak ítélt területet is beemeltek. Munkatársaik szerint a főnöknők a jog, informatika, management, illetve technológiai megoldások alkalmazása és fejlesztése terén is jól teljesítettek.

Tuulia Ortner az egyetem pszichológiai kutatója arra a következtetésre jutott, hogy nőtársai megítélését nem szabad fenntartás nélkül fogadni.

Ha a válaszadók szerint egy csapat vagy cég vezetésében a nők jobban teljesítenek, az legalább kétféleképpen magyarázható.

Annak ellenére, hogy ma már minden harmadik osztrák főnök nő, a kollégák még mindig fukarkodnak az elismeréssel. Ezért a nők többet dolgoznak és többet teljesítenek, mert emiatt úgy érzik, hogy nekik többet kell teljesíteniük, és nehezebb elérni azt, amit férfitársaiknak. Ortner szerint az is lehet, hogy ők sem ügyesebbek, mint a férfi főnökök, csak velük szemben alacsonyabbak az elvárások, tehát ugyanazt a teljesítményt nagyobbra értékeli a környezetük.

Photo by Startup Stock Photos from Pexels

Mindeközben a nők vezetési stílusa nem tér el a férfi főnököktől. A cégek szabályzatai nem is engednék ezt. A kutatók szerint a megítélésben szerepet játszhat az, hogy a fiatalabb nők fogékonyabbak és megértőbbek a kollégák emberi problémái iránt, a velük egyidős férfiak vezetési stílusa pedig többnyire erőszakos, autokrata.

Azaz sok női főnök kedvesen és motiválással éri el ugyanazt az eredményt, melyet a férfiak utasítással és sokszor kifogásolható stílusban.

A cikk alatti kommentek azonban több szempontból is elgondolkodtatók. Van olyan, aki soha többé nem akar női főnökkel dolgozni, annyira rossz tapasztalatot szerzett, míg mások a férfiak védelmére kelnek.

Egy másik kutatás, melyről a cvonline számolt be Princetonban készült.

Herb Greenberg, a Caliper menedzsmentkonzultációs cég elnök-vezérigazgatója szintén a női főnökök jobb teljesítményét támasztja alá.

Photo by Moose Photos from Pexels

A Caliper kutatása szerint, amikor egy női vezető ellenállásba ütközik majd én megmutatom-üzemmódba kapcsol. A problémamegoldást csapatban képzeli el, és hajlamos felrúgni a szabályokat, ha hátráltató tényezőnek érzi, és újakat alkot, amik biztosítják az előrehaladástEsther Wach Book is hasonló eredményre jutott: a női vezetők szívesen alkotnak új szabályokat maguknak, ügyesebben el tudják adni kreatív elképzeléseiket, a kihívásokat lehetőségként fogják fel, és a high-touch interakciókat részesítik előnyben (személyes kapcsolat az ügyféllel.

Egy amerikai magazin újságírója azonban az olvasók levelei alapján írt az irodák királynőiről. A hétköznapi élethelyzetek leírásában egészen más kép rajzolódik ki a főnöknőkről, mint a tudományos dolgozatokban.

Rémes történeteket osztottak meg az olvasók, akik több típusra is osztották a főnöknőket.

Photo by Rebrand Cities from Pexels

 

Van a tank, aki mindenen és mindenkin átgázol, csak a saját céljai és eredményei érdeklik. Több stílusúval is találkozhatunk. A végtelenül elegáns, intelligens, művelt csodanő, és ellentéte a semmivel sem törődő és azt ki is mutató. Utóbbi sokszor ápolatlan külsejéről, illetve agresszív megfélemlítő stílusáról ismerhető fel. Hatalmukat mások csicskáztatásával, megfélemlítéssel tartják fenn, környékükön még a levegő is ledermed..

Az olvasók szerint léteznek a nyájas gyilkosok. Empatikusnak mutatja magát, kicsit vagy nagyon anyáskodó, megértő, majd amikor nem számítasz rá, kibabrál veled. Egy fél mondattal halálra lehet sérteni, de azt nem mondja meg egyenesen, csak fél évig haragszik rád. Persze szemtől szembe dicsér és mosolyog.

Photo by Fox from Pexels

Egy 2011-es kutatásban hatvanezer embert kérdeztek meg arról, hogy nőt vagy férfit szeretnének főnöknek. A többség nem akart női főnököt. Még akkor sem, ha ő maga is az.

Joyce Benenson pszichológus szerint evolúciós magyarázata van mindennek. Míg a férfiak együttműködés nélkül sokkal sikertelenebbek voltak – szinte minden területen –, addig a nőknél kifejezetten hátrányos volt ez a tulajdonság. Ráadásul, ha egy másik törzsbéli nőt segített volna az otthonmaradt asszony, a vadászatból hazatérő férfi nem biztos, hogy vele párosodik, így csökkent volna az utódnemzési esély. A jól hangzó, de egyáltalán nem alátámasztott elmélet következtetése: a nők inkább fúrják, mint segítik egymást.

Laurie Rudman holland pszichológus nem a múltban kereste a megoldást. Kutatási eredményei szerint azokon a munkahelyeken, ahol nagyon kicsi a nők aránya, sokkal kevésbé becsülik meg és ismerik el a női főnökök teljesítményét.

Robyn Eli pedig úgy látja, ha a férfiak dominálta csoportban akar érvényesülni egy nő, ő is a többség szabályai alapján játszik, hisz ugyanarra a „jutalomra” hajt. Férfias tulajdonságokat mutat és a többi nőt vetélytársnak tekinti, így számára a női szolidaritásnak vége. A jelenség az ügyvédeknél nagyon feltűnő. Miközben a jogi egyetemeken fele-fele a nemek aránya, jogászok között feltűnően kevés a női főnök.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy a munkahelyeken a nemek között még mindig nincs egyenlőség. A magyar nőket azonban sokszor hidegzuhanyként éri az élmény, amikor saját bőrükön tapasztalják ezt. Ők ugyanis különösen nehéz helyzetben vannak.

Az EUROSTAT adatai szerint 2017-ben Magyarországon az azonos pozícióban dolgozó nő a férfiak fizetésének csak kétharmadát viheti haza. Romániában a legjobb a helyzet, ott 5% a fizetéskülönbség. Az EU-átlag 24%. A magyar nők a kétharmados aránnyal a legrosszabb helyzetben vannak. A társadalmi, politikai vezetők között is nagyon kevés a nő. Polgármester asszony csak minden ötödik településen van. A Parlamentben pedig csak minden tizedik képviselő nő.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://profigrammers.blog.hu/api/trackback/id/tr9215243948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semper Fidelis 2019.10.21. 16:38:03

Szakmai vitát egyikkel se lehet folytatni, egyből személyeskedni kezdenek. Mindenáron igazuknak kell lenni. Én még jó női főnököt nem láttam.

ébrenjáró 2019.10.21. 18:25:05

Ekkora baromságokat!! A nők pont azért rossz vezetőt mert labilisak.
Döntésképtelenek, határozatlanok, amikor meg megpróbálják megjátszani a döntőképességhet, határozottságot, akkor meg teljesen félreértik azt és arrogánsak és ostobák. Sok nőtől is ezt hallom.

Exploiter 2019.10.21. 20:08:54

Női ügyfelekkel/megrendelőkkel könnyebb dolgozni, ha értesz hozzájuk. És ha férfi vagy.
Van egy tippem, hogy ugyanez igaz férfi ügyfélre nőként.
Főnöknek még nem tapasztaltam egyet sem, beosztottként többségében pozitív tapasztalataim vannak.

erkölcsi hulla 2019.10.21. 21:26:16

"Jobban bírják a pszichológiai terhelést, rugalmasabbak, megértőbbek, motiváltabbak és lényegesen több az inspirációjuk, a női főnököknek, mint férfitársaiknak. Legalábbis Ausztriában."

Az állítások sorban:
Hazugság, hazugság, hazugság, hazugság, hazugság.
5 állítás, 5 ordas hazugság.

Gratula.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.10.22. 06:49:34

Jobban bírják a pszichológiai terhelést? Tegye fel a kezét, aki nem látott még kolléganőt sírni a munkahelyén! Vannak előnyei a női főnököknek, de ez nem tartozik közéjük. Arra az aranyszabályra pedig érdemes odafigyelni, hogy mindkét nem legalább 20%-nyi képviselője legyen jelen a csapatban, nehogy tyúkól vagy farkasfalka legyen belőle...