Öt fogyókúra-felügyelő akik nem engednek meghízni!
2017. május 24. írta: Profigrammers

Öt fogyókúra-felügyelő akik nem engednek meghízni!

Kendőkbe és ruhadarabokba burkolódzva strandolni nem kellemes.  A nyár előtti utolsó időszak a fogyókúra biznisz fő szezonja. Ideje lenne azonban kicsit más oldalról megközelíteni a problémát. Már nagyon várom, hogy a kreatív mérnökök és kütyügyártók mikor dobják piacra szenzációs eszközeiket. Az ellenérdekelt fél a nagy élelmiszeripari szörny ugyanis keményen dolgozik azon, hogy mindent lenyomjon a torkunkon!

Ma még minden testsúly-bizniszben érdekelt a felhalmozott zsír eltávolításán ügyködik. Az ultrahangos zsíroldó és rázó, masszírozó ketyerék mellett, végső soron a plasztikai sebészek is ebben utaznak.

Mi lenne, ha fordítva ülnénk a lovon?

Miért nincs olyan gép, amelyik nem engedné, hogy túlegyük magunkat és a zsírpárnák felhalmozását gátolná meg?

Rögtön itt a japán beszélő hűtő.

Nemcsak azért hatástalan mert japánul beszél, hanem mert nem azt mondogatja, hogy mit ne egyél meg. Ott azt a csokit hagyd meg légyszi, a pudingot felejtsd el, és a szalonnát meg kérlek vedd ki belőlem, nem bírom a polcomon!

Ha a hűtőajtó nyitásakor ezek hangzanának el, biztosan megkeseredne az ember szájában a falat!

Ha már kiszabadítottuk a hűtőből a kaját, legtöbbször tányérra tesszük. Naná, hogy van már „okos tál” is, csakhogy ez mindössze megméri a kaját és a telefonra továbbítja az adatokat, melyeket majd az egészségprogram kiértékel. A mi tálunkban is mérleg lenne, és ha a kelleténél nagyobb a kimert étel adag, a karimába vagy az aljába épített kijelzőn gusztustalan zsírleszívásos fotók vagy videó mehetne. Az ínyenceknek a tányér karimáján futkosó és izzadó kövér ember videója segíthet a mértéktartásban! 

Vagy az adag-kanál. A most kapható kalória számláló „okos kanalakkal”  ellentétben ez abban segíthetne, hogy a kelleténél nagyobb merítés esetén, a szára lehajlana, és – jó esetben- a tányérra esne a falat, vagy leves. Ha nem, akkor meg pláne jó, a földről csak nem esszük meg!  Ugyanez villával is hatékony lehet.

 

 

Ha ezek ellenére is többet ettünk a kelleténél, a fotel és az ágy is figyelmeztethetne. Ha azt érezné, hogy nehezebbek vagyunk, mint tegnap hangos méltatlankodással szégyeníthetne meg minket. Egyéni ízlés szerinti beállítási lehetőségekkel, a kedveskedő feddés, pikírt beszólogatás és a trágár káromkodás fokozatra.

 

Az idomokat érzékelő tükör szintén hasznos kiegészítő lehetne az elhízás ellen küzdőknek.  A korábbi vonalainkat megjegyző és azok változását hangosan méltatlankodva megjegyző szerkezet hamar eszünkbe juthat egy jégkrém vagy fagyi vásárlása előtt.

 

Egy mind ezekkel felszerelt okoslakás valószínűleg az elhízástól rettegők mekkája lehetne, a normális gondolkodó és szabad akarattal rendelkező embernek azonban valószínűleg a pokol. A viccet félretéve tényleg érdemes azon elgondolkodni, hogy miért népbetegség az elhízás.

foto:avilagtitkai.com

A legfrissebb felmérések szerint Európában a magyarok a legkövérebbek. Nálunk van a legtöbb túlsúlyos ember. Általános vélekedés, hogy a nem megfelelő élelmiszerek miatt és az egészségtelen, rendszertelen étkezés miatt gyarapodnak a zsírpárnák. De tényleg csak ez a baj?  Tényleg mindenki csak annyit és akkor eszik amikor a szervezetének energiára van szüksége? Ha lennének ilyen – tápanyagbevitelt kontrolláló eszközök- tényleg hallgatnák rájuk?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://profigrammers.blog.hu/api/trackback/id/tr7812537787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása