Melyik testrészed vezérelhető mobilról?
2017. szeptember 10. írta: Profigrammers

Melyik testrészed vezérelhető mobilról?

Tíz év múlva kiborg-szexet akarnak a csajok?

A kiborgok már köztünk élnek. A technológia ma élő legnagyobb fenegyereke, Elon Musk nemrég a bigthink interjújában azt mondta, hogy már most is bárki lehet cyborg.

Az okostelefon megváltoztatja az elmét a kontaktlencsék a látást, a pacemaker pedig még a szívritmust is- tette hozzá a techguru.  

Az évtized legfontosabb emberi testet befolyásoló, vagy annak működését kiegészítő technológiai újdonságairól itt olvashatunk bővebben.

 

Amennyiben elfogadjuk, hogy – a látszattal ellentétben - az emberiség mégiscsak fejlődőképes, és nemcsak szellemi, hanem testi értelemben is képes megújulni, már a gondolat is felbecsülhetetlen messzeségbe repítheti az emberiség jövőjéért gondolkodó és azért tenni akarók fantáziáját.  Ezúttal nem az evolúciós fejlődési ütemről beszélünk- bár az is érdekes lehet, hogy az életmód változás miatt valóban megváltozik-e valaha az emberek testfelépítésének aránya - nagyobb fej, gyengébb törzs – vagy valójában nem akkora az életmódváltozás hatása, mint a tudósok korábban gondolták.

 

Az anatómiai változások mellett az emberiségre egy sokkal gyorsabb testi változás is vár. Ha továbbra is ilyen ütemben épül a technológiai civilizáció hamarosan sokkal szorosabb ember-gép együttműködésre lesz szükség, és lehetőség. A magasan kvalifikált technológiai társadalmakban- az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és Japánban- már több olyan működő rendszer van, melyhez alapfeltétel, hogy az emberi test is része legyen a gépeknek.

Ennek egyik legismertebb eszköze a mikrochip, melyet a bőr alá ültetve „visel” és használ tulajdonosa.

 

A leginkább kézfejbe ültetett injekciós tű átmérőjű chip ma még elsősorban  azonosításra használható. Viszont minden olyan alkalommal amikor szükség van erre, teljes a biztonság. Így nemcsak a banki tranzakcióknál, hanem egy esetleges egészségügyi beavatkozásnál is. A dolog hasznosságáról és szükségességéről egy belga cégnél annyira meggyőződtek, hogy idén minden munkavállalójuk kap egy ilyen chipet a kezébe.

1984-ben az élő szövet fém vázon koncepció még csak a mozivásznon létezett, ma már a Hyundai mérnökei jelentős sikereket értek el a koncepció megvalósításával.

Mint sok ilyen eredményből, ebből is jelentős hadiipari megrendelés lehet. Az amerikai hadsereg katonái pár kiegészítővel felszerelve, már egészen hasonlítanak a tudományos-fantasztikus filmek szereplőire.

A finommechanikus motoros szerkezet a mozgásukban korlátozott embereknek is óriási segítség.

A különleges eszközök körét a már a bionikus szem is gazdagítja. A kontaktlencséhez hasonlító lapkában egy kamera van, melynek elektródái a retinára vezetik a jelet, így a gyengén látók előtt is újra kinyílhat a világ.

 

A Samsung és a Sony már az okos kontaktlencsét készíti elő. Ebben pislantásra elinduló kamera is lehet.

A neten lévő telefonokkal összekötve határtalan az élmény. Utoljára filmekben láthattunk ilyen mértékű valóságos és virtuális kép keveredést. A látott tárgyakról azonnal megjelennek az információk, illetve a helyekről tudnivalók, azonnal a felhasználó látóterébe kerülhetnek.

A Magic Leap már elképesztő dolgokat mutat meg honlapján arról, hogy milyen világra nyit ki ablakot ez az eszköz.

De nemcsak ez a cég, hanem a google is teljes erővel dolgozik az eszközön. 

Két híres jövőkutató Peter Diamandis és Kevin Kelly szerint az évtized végére a számítógép, mobiltelefon képernyőre nem lesz szükség, hisz minden tartalom szó szerint a szemünk elé kerül. 

A test felturbózásának vagy kiegészítésének másik iránya a 3D nyomtatóval készített szervek beillesztése.

Ma már csak nagyon közelről kell megvizsgálni egy ilyen technológiával készített fület, és az sincs messze amikor a magyar betegek is kaphatnak nyomtatott testalkatrészt. Elsősorban a szív és érrendszeri megbetegedések kezelésében lehet hamarosan áttörés e technológia jóvoltából.

 

Az Economist optimista becslése szerint az első ilyen szerveket vagy szervrészeket már 2023 körül beültethetik a sebészek.

Elon Musk mellett a Facebook alapító Mark Zuckerberg is egyre jobban bízik a gép és ember szoros kötelékében. Mindketten jelentős fejlesztésnek értékelik az az aggyal vezérelhető szerkezeteket.

foto:  Stanford University's NeuroTechnology Initiative

Van egy másik aspektusa a technológiai fejlődésnek. Az intim vagy különleges szükségletek kielégítésének egyik hatékony eszközét lehet „készíteni” így.

A szexiparban pörgő pénzt látva, elképesztő üzleti lehetőségeket rejt a fejlődés. A technológia ott tart, hogy ma már lehet olyan intim vibrálós pénisz implantátumot készíteni, amelynek mindenféle funkciója akár a mobiltelefonról, vagy wifin keresztül vezérelhető.

Így lehet, hogy a jövőben az első randi egyik legfontosabb kérdése az lesz: van nálad wifi?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://profigrammers.blog.hu/api/trackback/id/tr2612818748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2017.09.11. 19:54:14

A fejlődés csúcsa (amit ma még kevesen tudnak elképzelni) az lesz, amikor lecseréljük a biológiai testünket nanorobotok tömegéből álló rajra, ami gondolati parancsokkal vezérelhető és tetszőleges formát felvehet, azaz lényegében alakváltó. Halhatatlan, bárhogy kinézhet, önjavító, lelőni sem lehet. Olyan, mint a Terminátor 2 higanyembere vagy a Csillagkapu sorozatban a replikátorok. Csak sokkal jobb.
süti beállítások módosítása