Öt találmány, amely biztosan bejön neked is
2018. szeptember 24. írta: Profigrammers

Öt találmány, amely biztosan bejön neked is

Gyorsabban, könnyebben és hatékonyabban szeretnénk mindent munkát elvégezni. Vajon a feltalálással, fejlesztéssel töltött idő és befektetett energia mikor térül meg és kinek?

Singer biztosan hamarabb elkészült volna bármely ruhadarab varrásával, mint a varrógépével. Úgy tűnik, a feltalálók nem lusta emberek.  Vagy mégis? Hiszen miért gondolkodnának újabb és újabb ötleteken, melyekkel egyre kevesebb energiabefektetéssel egyre több feladatot végezhetnek el? Természetesen a mai gazdasági-vállalati környezetben nem ilyen fekete-fehér a kérdés. De ha képzeletben visszaugrunk az időben, elgondolkodtató, hogy egy-egy ma már hétköznapi használati tárgy vagy életünkben természetesnek tűnő ötlet hogyan és miért született meg?

Nem kell történésznek lenni ahhoz, hogy a kerék feltalálásnak mozgatórugóit megértsük. A letelepedett és élelemtermelésre átállt emberek igénye miatt születhetett meg. A wikipedia ide vonatkozó cikke szerint sokáig a szánt használták a terhek szállítására. Időszámításuk előtt 3500-ban a sumér Uruk városából már kerekes szánokat ábrázoló leletek kerültek elő.  A Múlt-Kor történelmi portál összeállításában pedig David Anthony, a Hartwick College antropológusa, szerint a kereket a mai Ukrajna területén találhatták fel, nagyjából időszámításunk előtt 3500 körül. Az első szekereket ábrázoló képek a mai Lengyelország területéről és a sztyeppékről származnak.

 

A történészprofesszor szerint egy időben, egy helyen találta fel valaki a kereket, de olyan robbanásszerű gyorsasággal terjedt el, hogy nem lehet megmondani pontosan ki volt az ácsmester, aki megkonstruálta a fa és fém e különleges kombinációját.  Nem furcsa, hogy senki sem volt, aki felírja ennek az embernek a nevét, aki ötletével az egész emberiség életét megváltoztatta?

 

A technológiai fejlődést megalapozta a kerék feltalálása, de a világ nem állt meg.  Azóta is számtalan találmány teszi egyszerűbbé az életünket,

némelyik közülük megváltoztatta a világot, sőt olyan is akadt, ami már a feltalálóknak is megkönnyítette az életét. Még azoknak, is akik nem az emberiség nagy kérdéseire keresték és találták meg a választ.

A feltalálók és mérnökök netes oldalán összegyűjtöttek pár olyan találmányt, amelyek nélkül lehet élni… de nem biztos, hogy érdemes.

forrás:Amazon

Az egyik legfontosabb a takarítóruha és -papucs. Az ötlet egyszerű. Végy egy gyereket, aki állandóan mászik, csavard bele egy mikroszálas kendőbe, és máris kész a takarító biorobot.

Forrás:IcaDeals

 

Ha a padlósikálást kihagyjuk az életünkből, és nincs kedvünk edzőterembe menni, azért a kockás – egészen pontosan SIXPACK – hasról nem kell lemondanunk. Hogy milyen innovatív ötlet segíthet ebben – ha már a sport nem – itt egy kis videóban is megnézhetjük.

A rossz nyelvek szerint ezt a módszert már a római katonák is használhatták. Állítólag a kockásra készített bő hastakaró páncéllal sok barbár csajt vághattak át a légiósok. 

 

A rossz nyelvek szerint ezt a módszert már a római katonák is használhatták. Állítólag a kockásra készített bő hastakaró páncéllal sok barbár csajt vághattak át a légiósok. 

A lustaságból elkövetett feltalálásnak nincs vége. A banánszeletelő és banánkibontó bigyó és a motoros fagyitölcsér – csak, hogy ne kelljen forgatni nyalás közben a fagyit – mellett a helyettünk tésztát tekerő villa és a macska simogató szerkezet is hiánypótló.

 

 

A megfáradt kezeket pedig kímélni kell. A számítógép-billentyűzetet sokat használják, lehet, hogy így egyszerűbb?

 

foto:imgur

Amennyiben elfáradnánk a munkában, pihenhetünk irodaszékünkben ülve, de akár nyakkendőnkből készített párnán is az asztalunknál.

 foto:JapanTrendShop

 foto: Hammaher Schlemmer

Ha este végre ágyba kerülünk, ezzel a szemüveggel nem fárasztja derekunkat az olvasás.  

 

 

 

A folyamatos technológiai fejlődés miatt óriási lehetőségek vannak az innovációban. Ha pedig a saját szakmánkban már nem jut eszünkbe több jó ötlet, bármilyen felmerülő probléma megoldásán gondolkodhatunk. Csak arra kell figyelni, hogy a megoldandó probléma ne csak számunkra legyen fontos.  

A bejegyzés trackback címe:

https://profigrammers.blog.hu/api/trackback/id/tr5614259493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása