Irodák, melyekben biztosan te is szívesen dolgoznál
2018. október 06. írta: Profigrammers

Irodák, melyekben biztosan te is szívesen dolgoznál

   Öt percnyi olvasnivaló.

 Játszótér, tágas luxushotel vagy gyorséttermi hangulatú tér? Az ilyen stílusú irodákban szeretne az egyszeri munkavállaló – legalább – napi nyolc órát eltölteni.  Legalábbis ez derült ki az iroda.hu legutóbbi felméréséből. 

Kalmár Zoltán a cég alapítója egy versenyt is kitalált. Az Év irodája címre  egyre többen neveznek.  Az álom munkahelyek – mert ma már ilyen is van – dolgozói pedig nemcsak azt mondhatják meg, hogy hogyan, hanem hogy hol szeretnének dolgozni.

 

A Nagy Munkaerőhiány beköszönte előtt csak álmodozva és irigykedve nézhették a magyarok, ahogy a világ vezető cégei egyre másra alakítanak ki mindennek, csak irodának nem látszó munkahelyeket.

Az egyik első és máig trendmeghatározó a Google irodaberendezési gyakorlata. Alább a tokiói munkahelyről készült képen ámuldozhatunk.

A cég ma már ott tart, hogy tematikus helyszíneket rendez be dolgozóinak. Így akár egy szafarin vagy egy úszómedencében, illetve tengerparton is érezheti magát a programozó.

Egyre élesebb a verseny és nemcsak a piaci szereplők között. A cégvezetők a munkaerőhiánnyal is küzdenek, és ma már sokszor lasszóval kell fogni és meg is kell tartani a jó dolgozót. A fizetés továbbra is nagyon fontos. Ha a pénzzel már nem lehet versenyezni, akkor a csapat, a munkahelyi légkör, a körülmények vonzása marasztalhatja a kollégát. Nem újdonság, hogy az irodák kialakítása rengeteget segíthet a kollégák kommunikációján, a csapatok működésén és a munkahelyen töltött idő minőségén.

Az igazán trendi helyen pedig maguk a dolgozók mondhatják meg, milyen munkahelyet szeretnének.  Az Y generáció tagjai számára perdöntő lehet az, hogy hol és milyen körülmények között dolgoznak. Az Év Irodája versenyre jelentkezők közül tavaly 28% mondta azt, hogy ő már a dolgozók kívánsága szerint alakította ki a munkahelyet. Ez az arány ma már több mint egyharmad.  

Persze nemcsak a belsőépítészeknek akad sok dolguk. A munkavállalók számára az sem mindegy, hogy az iroda hol van, milyen a tömegközlekedés, mennyit kell utazni naponta, és a környéken van-e bevásárlási lehetőség, netán jó színvonalú iskola, óvoda. 

A világ legjobb irodáiról számtalan összeállítás készül. Itt és itt is megnézhető egy-egy.

A Bored Panda összeállításában azonban van egy igazán figyelemreméltó építésziroda. 

A természetközeli élmény itt biztosan garantált.

Ha még itt nem is tart a magyar irodapiac, azért vannak figyelemre méltó helyek itthon is.  Az Év Irodája verseny idén is elindult. Nevezni november végéig lehet az azevirodaja.hu oldalon. Jövő februárban az is kiderül, hogy hol van a – szavazatok és a szakmai zsűri alapján – a legtrendibb iroda. Ezután már csak a céget megrohamozó munkavállalókból kell válogatni a nyertesnek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://profigrammers.blog.hu/api/trackback/id/tr3214285609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása